suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Kankaanpään kaupunki

Kankaanpään kaupunginkirjasto

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu
Alue: Kankaanpää
Palvelun kieli: suomi

Kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön aineistoa joko kirjoina tai muina tallenteina tai tarjoamalla niihin pääsyn tietoverkkojen kautta. Kokoelmaan kuuluu kirjoja, musiikkia, elokuvia, lehtiä, pelejä ja pääsy eri tietokantoihin. Aineistoa lainataan maksutta myös asiakkaille kotiin ja henkilökunta avustaa tarvittaessa oikeiden sisältöjen löytämisessä. Kirjaston tiloissa voi opiskella, tehdä etätyötä tai oleskella. Kirjasto järjestää yksin ja yhdessä muiden toimijoiden kanssa erilaisia tapahtumia.

Kankaanpään kaupunginkirjasto kuuluu Satakirjastot-yhteisjärjestelmään. Yhteistietokannassa ovat mukana seuraavat 17 Satakunnan kaupungin- ja kunnankirjastoa: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä ja Ulvila.


Toimi näin

Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka saa esittämällä kuvallisen henkilötunnuksella varustetun henkilöllisyystodistuksen ja ilmoittamalla yhteystietonsa. Alle 18-vuotiaalta riittää kuvaton Kela-kortti. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan tai täysi-ikäisen vastuuhenkilön kirjallisella suostumuksella. Päiväkoti, koulu, muu laitos tai yhteisö voi saada yhteisökortin. Kirjastokortti on maksuton ja sen saa kaikista Satakirjastoista.

Samaa kirjastokorttia voi käyttää kaikissa yhteisjärjestelmän kirjastoissa. Aineiston palauttaminen Satakirjastojen välillä on maksutonta.

Satakirjastojen aineistoa voi selata www.satakirjastot.fi-verkkokirjastossa ilman tunnuksia. Verkkokirjastossa aineiston varaamiseen ja lainojen uusimiseen tarvittavan tunnusluvun saa vain kirjastossa käydessä.


Kenelle ja millä ehdoin

Kirjasto on kaikille avoin julkinen palvelu. Kirjaston käyttöoikeus on kaikilla, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Käyttöoikeus sisältää oikeuden käyttää kirjaston palveluja ja yleisötiloja. Käyttösäännöt ovat samat kaikissa Satakirjastoissa.

Palvelu on maksuton.

Aineiston varaaminen omasta Satakirjastojen kokoelmasta on maksutonta. Satakirjastoista puuttuvaa aineistoa välitetään muista kirjastoista noudattaen kaukopalvelusääntöjä ja lainan antaneen kirjaston ehtoja. Tämä kaukopalvelu on pääsääntöisesti maksullista.


Palvelun toteuttaa: 
Kankaanpään kaupunki