suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Kalojen maahantuontiluvat

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Varsinais-Suomen ELY-keskukselta on haettava lupa muun kuin Suomessa luonnonvaraisena esiintyvän kala- tai rapulajin tai niiden kantojen tai sukusolujen maahantuontiin luonnonvesiin päästämistä tai vesiviljelytoimintaa varten.

Toimi näin

Laadi vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä VARELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää hakemuksen myös postitse. ELY-keskusten yhteystiedot löydät Palvelupaikat -kohdasta.

Kenelle ja millä ehdoin

VARELY-keskus pyytää maahantuontilupaa varten lausunnot eri viranomaisilta (SYKE, LUKE, EVIRA), jos hakemuksella ei ole näiden viranomaisten lausuntoja liitteenä.


Määräaika

Lupaa kannattaa hakea riittävän ajoissa ennen luvan tarvetta. Hakemuksen käsittelyä nopeuttaa, jos hakemuksessa on edellä mainittujen viranomaisten lausunnot jo liitteenä.

Käsittelyaika

Lupa käsitellään 6-12 viikon kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta. Päätöksiin liittyy yleensä lausuntopyyntö tai julkipano, johon kuluu aikaa. Hakemuksen käsittelyä nopeuttaa, jos hakemuksessa on edellä mainittujen viranomaisten lausunnot jo liitteenä.

Voimassaoloaika

Lupa on määräaikainen ja sen kesto määritellään hankekohtaisesti.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Varsinais-Suomen ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 8.8.2022