suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Kalojen ja rapujen istutuslupa ja istutuspöytäkirja

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Uuden kalalajin/kalakannan tai rapujen istutukseen on haettava lupa. Luvan saadakseen on asiakkaan toimitettava kalojen ja rapujen istutuslupahakemus sen ELY-keskuksen kalatalousviranomaiselle, jonka toimialueella istutusvesistö sijaitsee. Mahdollisen ELY-keskuksen luvan lisäksi istutukseen tarvitaan aina vesialueen omistajan lupa.

Istutusten lupaharkinta on tarpeen kalatalousalueiden käyttö- ja ...

Toimi näin

Täytä tulostettava lomake (Kalojen ja rapujen istutuslupahakemus tai istutuspöytäkirja) ja lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää lomakkeen myös postitse. Palautusosoitteen löydät lomakkeesta.

Ilmoita istutuksesta kolmen kuukauden kuluessa istutusrekisteriin. Suositeltavaa on käyttää sähköistä istutustietojärjestelmää (SÄHI), mutta maastossa tehtäviin kirjauksiin ja tilanteessa jossa sähköisen järjestelmän käyttö ei ole mahdollista, voi käyttää tulostettavaa istutuspöytäkirjaa.


Määräaika

Istuttajan on ilmoitettava istutuksesta kolmen kuukauden kuluessa istutusrekisteriin (SÄHI).

Käsittelyaika

Lupa pyritään käsittelemään kahden (2) kuukauden kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta tai, jos hakemus on puutteellinen, siitä kun hakija on antanut asian ratkaisemista varten tarvittavat asiakirjat ja selvitykset.

Voimassaoloaika

Lupa on määräaikainen ja sen kesto määritellään hankekohtaisesti.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Hämeen ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 8.2.2023