suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Kalan ensikäden osto- ja haltuunottoilmoitukset

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Merialueelta kalastajilta suoraan kalaa tai kalastajan itse valmistamia kalastustuotteita ostavien yritysten tulee tehdä ilmoitus ostetusta ja/tai haltuun otetusta kalaerästä Varsinais-Suomen ELY-keskukseen.

Jos toimijan liikevaihto ylittää 200 000euroa, tulee toimijan toimittaa osto/haltuunotto-ilmoitus sähköisessä muodossa 24h sisällä ostotapahtumasta.

jos toimijan liikevaihto on alle 200 0 ...

Toimi näin

Jos liikevaihtosi on yli 200 000 euroa, ostajan on toimitettava osto- ja/tai haltuunottoilmoitus sähköisessä muodossa 24 tunnin sisällä.

Myös alle 200 000 euron liikevaihdon omaava rekisteröity ostaja voi vapaaehtoisesti toimittaa osto/haltuunotto-ilmoitukset sähköisessä muodossa.

Rekisteröidyn ostajan tulee valtuuttaa henkilö, jolle luodaan pääsy sähköiseen osto-ilmoitusjärjestelmään (KAKEWEB), ilmoitusten tekemistä ja toimittamista varten.

Muut toimijat: Toimita ilmoituksesi 48 tunnin kuluessa. Täytä tulostettava lomake (Kalanostoilmoitus) ja lähetä se ELY-keskuksen yleisen sähköisen asiointilomakkeen liitteenä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää ilmoituksen myös postitse. ELY-keskusten yhteystiedot löydät Palvelupaikat -kohdasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Sähköisen palvelun käyttö edellyttää että rekisteröity ostaja on valtuuttanut henkilön tekemään osto/haltuunotto-ilmoitukset, jotta voidaan muodostaa käyttöoikeudet sähköiseen ostoilmoitus-järjestelmään (KAKEWEB). Käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia ja palvelussa tehdään ilmoitukset yrityksen lukuun.

Paperimuotoinen ilmoitus (Kalanostoilmoitus -lomake) tulee olla toimijan valtuuttaman henkilön allekirjoittama.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 4.3.2021