suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan kokeilun tarkoituksena on vahvistaa koulutuksellista tasa-arvoa sekä kehittää esiopetuksen laatua ja vaikuttavuutta. Kokeilun tavoitteena on saada tietoa kaksivuotisen esiopetuksen vaikutuksista lasten kehitys- ja oppimisedellytyksiin, sosiaalisiin taitoihin ja terveen itsetunnon muodostumiseen sekä selvittää esi- ja alkuopetuksen välisiä jatkumoita ja perheiden palveluvalintoja.

Tohmajärven kunnassa kaksivuotisen esikoulun kokeilun toimipaikat lukuvuonna 2021-2022:

Käenpesän päiväkoti, ryhmä Västäräkit

Kemien esiopetus, ryhmä Kirjosiepot (Sivistyskeskus Ahjo os. Kirkkotie 10 A)

Tikkalan päiväkoti, ryhmä Peurankellot

Toimi näin

Kokeiluun osallistuville lapsille kaksivuotinen esiopetus on velvoittavaa nykyisen esiopetuksen tavoin. Lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu kaksi vuotta kestävään kokeilutoimipaikassa järjestettyyn esiopetukseen tai saavuttaa kaksivuotisen esiopetuksen muulla tavoin.

Kenelle ja millä ehdoin

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun kokeilutoimipaikat. Valinta on tapahtunut kokeilulain (1046/2020) mukaisesti satunnaisotannalla.

Palvelu on maksuton.

Kaksivuotiseen esiopetuksen kokeiluun osallistuminen on maksutonta kuten esiopetuskin. Esikoululaisen täydentävä varhaiskasvatus on maksullista ja maksu määräytyy varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTohmajärven kunta
Palvelusta vastaaTohmajärven kunta
Alue Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 17.1.2022