suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kaivoslain mukaisten asioiden raportointi, ilmoitukset ja erillisaineistojen toimittaminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kaikki, joilla on kaivoslain mukainen tutkimustyöhön oikeuttava lupa, on velvoitettu raportoimaan vuosittain kaivosviranomaiselle. Varausilmoitus ei edellytä raportointia. Tukesille ilmoitetaan keskitetysti valtaus- ja malminetsintäraportteihin liittyvää vuosi- ja loppuraportointitietoa, kaivostilastot sekä tietoa malminetsinnän kustannuksista. Tukesille voidaan asiointikanavan kautta lähettää myö ...

Toimi näin

Geotietovirta -järjestelmään tunnistaudutaan Suomi.fi -tunnistuksen avulla tietoturvallisesti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palveluun kirjautuminen vaatii vireillä olevan kaivoslain mukaisen lupahakemuksen ja nimenkirjoitusoikeuden tai saadun asiointivaltuuden. Yhtiön edustajan pitää antaa raportoijalle Suomi.fi -valtuus raportoida Kaivoslain mukaisia raportteja ja ilmoituksia. Tämän jälkeen käyttäjällä on oikeus raportoida kaikkia yhtiön hallussa olevia lupa-alueita. Malminetsinnän raportointi suoritetaan pääosin Excel-pohjien avulla ja lataamalla liitetiedostot Geotietovirta -järjestelmän kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun käyttäjällä on oltava vireillä kaivoslain mukainen lupahakemus Tukesissa, jotta käyttäjä voi kirjautua asiointikanavaan.

Palvelun toteuttaa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Muut vastuuorganisaatiot

Geologian tutkimuskeskus - GTK

Palvelusta vastaa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Tekstistä vastaa: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Päivitetty: 29.11.2022