suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Kaavoituspalvelut

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Kaavoituksella säädellään maa-alueiden käyttöä ja sen suunnittelua. Kaavoitukseen pyritään osallistamaan mukaan oleelliset sidosryhmät ja toimijat.

Ympäristön ja maa-alueiden käytöllä ja kaavoittamisella taataan parhaimmat mahdolliset edellytykset viihtyisälle ja toimivalle asumis- ja elinkeinoympäristölle.

Kaavoitus jaetaan eri tasoille. Yleistasolla oleva yleiskaava, joka ohjaa sitä alemmalla tasolla olevia ja yksityiskohtaisia asemakaavoja.

Yleiskaavalla ohjataan kunnan maankäyttöä sekä liikenteen järjestymistä koko kunnan alueella. Asemakaavalla puolestaan säädetään alueen käyttötarkoitus ja rakennusmäärät. Tarkemmat määräykset asemakaavassa voivat koskea esimerkiksi rakennusten korkeudet, katujen leveydet tai alueen rakennuskuvaan vaikuttavat muut seikat. Rakentamisen voi aloittaa sen jälkeen kun asemakaava on hyväksytty kunnanvaltuustossa ja on saanut lainvoimaisuuden.

Toimi näin

Kunnan kaavoitusviranomainen pyrkii antamaan ohjeita ja neuvoja siihen, miten kuntalaiset tai muut toimijat voivat esimerkiksi vaikuttaa yleis- tai asemakaavaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Yleiskaava ja asemakaava sekä niihin vaikuttaminen ja suunnitteluun osallistuminen kuuluvat oikeutena kaikille niille tahoille, joiden oloihin tai etuihin näillä suunnitelmilla vaikutetaan.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maankäyttö- ja rakennuslaki

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 1.9.2020