suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Kaavoitus

  • Lupa tai muu velvoite
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Löydät täältä tietoa Hämeenlinnan kaavoitusasioista. Yleiskaava on yleispiirteinen maankäyttösuunnitelma. Asemakaavassa määritellään alueen tuleva käyttö: mitä säilytetään, mitä saa rakentaa, mihin ja millä tavalla. Ranta-alueiden rakentamista voidaan ohjata ranta-asemakaavalla.

Toimi näin

Kaavatietoja löydät karttapalvelusta valitsemalla karttanäkymä (Asemakaava tai yleiskaava). Kaavamääräykset voit pyytää Kaupunkirakenteen asiakaspalvelusta.

Mikäli haluat hakea asemakaavaa tai asemakaavan muutosta, niin sitä haetaan sähköisellä lomakkeella. Ole yhteydessä ennen hakemuksen jättämistä kaavoitukseen, jossa tutkitaan hankkeen tarpeellisuus.

Kaupunki tiedottaa ajankohtaisista kaavahankkeista internet-sivuillaan, sanomalehdissä, kaavoituskatsauksissa ja kaava-alueen maanomistajia kirjeitse. Suunnitellut osallistumistilaisuudet sekä perustiedot kaavahankkeista esitellään osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa. Osallistua voi monella tavalla, ottamalla yhteyttä kaavoittajaan, osallistumalla tiedotus- ja keskustelutilaisuuksiin tai esittämällä mielipide kaavasta sen ollessa nähtävillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kaavan laatimisesta ja poikkeamisluvasta sekä suunnittelutarveratkaisusta perittävät korvaukset taksan mukaisesti. Pääsääntöisesti kaavatiedot ovat ilmaisia.


Käsittelyaika

Kaavamuutos kestää vähintään vuoden, kun se on tullut vireille. Yleensä aikaa menee 2-5 vuotta ensimmäisestä yhteydenotosta kaavoitukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHämeenlinnan kaupunki
Alue Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 10.7.2020