suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Joustava perusopetus järjestetään 8.- ja 9.-luokkalaisille oppilaille Kauraslammen koulussa. Tuntijako on sama kuin muillakin 8.- ja 9.-luokkalaisilla oppilailla, mutta tunteja voidaan rytmittää niin, että ajankäyttö palvelee joustavan perusopetuksen tarpeita ja tavoitteita. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi käyttäen toiminnallisia ja työvaltaisia oppimistapoja sekä toteuttamalla oppiainerajoja ylittäviä projekteja ja vierailukäyntejä. Opiskelumotivaatiota, elämänhallintataitoja ja jatko-opiskeluvalmiuksia pyritään kehittämään oppilaan yksilölliset tarpeet huomioiden.

Joustavaan perusopetukseen on keväisin haku, josta lisätietoja antaa koulun opinto-ohjaaja.

Toimi näin

Ota yhteyttä koulun opinto-ohjaajaan, jos olet kiinnostunut joustavaan perusopetukseen hakemisesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki
Palvelusta vastaaYlöjärven kaupunki
Alue Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 1.11.2021