suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

JOPO tarkoittaa joustavaa perusopetusta. Joustavassa perusopetuksessa opiskellaan vuorotellen koulussa ja työpaikalla. JOPO-opiskelu on suunnattu oppilaille, joilla on vaikeuksia suorittaa peruskoulu loppuun perinteisin keinoin. Opiskelusta hyötyvät oppilaat, joille sopii toiminnallinen ja työpainotteinen opiskelu. JOPO-opetuksessa huomioidaan oppilaan yksilölliset vahvuudet ja hänen näkökulmansa opiskeluun. Opetuksen tavoitteena on saada nuoret motivoitumaan opiskelusta ja oppimaan taitoja, jotka mahdollistavat heille menestymisen jatko-opinnoissa. Opiskeluun sisältyy myös retkiä, opintokäyntejä ja leirikouluja. Luokassa työskentelee opettajan lisäksi nuoriso-ohjaaja. Ryhmissä on 10 oppilasta.

Kenelle ja millä ehdoin

JOPO-luokille voivat hakea 7.-9.-luokkalaiset, jotka hyötyvät työelämäpainotteisesta opiskelusta. Hakijalla on oltava peruskoulua jäljellä vähintään yksi vuosi ja hänen on oltava motivoitunut ja hyödyttävä toiminnallisista työtavoista.

Hakija täyttää hakulomakkeen, jonka liitteeksi tarvitaan oppilashuoltohenkilöstön suositus.

Opettaja, koulukuraattori ja nuoriso-ohjaaja haastattelevat hakijat.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 6.10.2022