suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kontiolahden kunta

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Kontiolahti
  • Julkinen palvelu

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Kontiolahden koulussa JOPO-luokalla voi suorittaa 8.–9. luokat. Oppilas saa normaalin peruskoulun päättötodistuksen. JOPO-luokalla tuetaan opiskeluvalmiuksien vahvistamista ja jatko-opintoihin suuntautumista. Opetus toteutetaan yleisopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti, ellei oppilaalla ole yksilöllistettyjä oppiaineita. JOPO-luokan työtapoina ovat työpaikka- ja luokkaopiskelu. Näiden ohessa opintoihin kuuluu myös elämyksellinen leiritoiminta ja tutustuminen eri ammattialoihin koulutuskokeilun muodossa.

Toimi näin

Voit tiedustella joustavasta opetuksen luokasta JOPO-luokan opettajalta, oppilaanohjaajilta, erityisopettajalta tai koulukuraattorilta. JOPO-luokalle haetaan keväällä tai mahdollisuuksien mukaan myös muulloin. Valinnat tehdään haastattelujen perusteella yhteistyössä oppilaan perheen ja koulun kanssa. JOPO-luokalle otetaan enintään 10 oppilasta haastattelujen perusteella.

Kenelle ja millä ehdoin

Joustavaan perusopetukseen voivat hakea vähintään 14-vuotiaat yläkoululaiset.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKontiolahden kunta
Palvelusta vastaaKontiolahden kunta
Alue Kontiolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kontiolahden kunta
Päivitetty: 23.9.2021