suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Keuruun yhtenäiskoulussa toimii Keuruun kaupungin joustavan perusopetuksen (JOPO) ryhmä.

JOPO on yleisopetuksen opetussuunnitelmaan ja tuntijakoon perustuva toimintamuoto. Se on tarkoitettu lähinnä 8-9 luokkien oppilaille, joilla on vaara jäädä ilman peruskoulun päättötodistusta tai peruskoulun jälkeistä jatko-opintopaikkaa ja/tai oppilaille, jotka ovat kiinnostuneita tekemällä oppimisesta.

Joustavassa perusopetuksessa korostuvat oppilaan kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä tukevat toiminnalliset oppimisympäristöt. Näitä ovat työpaikkajaksot, leirikoulut, toimintapäivät, opintoretket, yrityskäynnit, koulutuskokeilut, messut, kulttuuritapahtumat ja oppilaan harrastetoiminnot. JOPO- toiminnassa korostuu myös seudullinen yhteistyö Keski-Suomen eri JOPO- ryhmien kesken. JOPO tarjoaakin vaihtoehdon suorittaa peruskoulu loppuun näkemällä, tekemällä ja kokemalla. Ryhmän toiminnasta vastaa opettaja työparinaan koulunkäynninohjaaja.

Toimi näin

Joustavaan perusopetukseen haetaan hakulomakkeella koulun ilmoittamana hakuaikana. Hakemuksen allekirjoittavat oppilas ja huoltaja. Rehtori haastattelee hakijat ja tekee valintapäätökset. Hakemuksia käsiteltäessä painotetaan oppilaan ja huoltajien sitoutumista joustavan perusopetuksen eri työmuotoihin. Haku joustavaan perusopetukseen on keväisin, tarkemmat tiedot koulun nettisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 9.7.2020