suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun 8.— 9. luokkien oppilaita, joilla on koulumotivaatiohaasteita ja jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi ammatilliset oppilaitokset. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Opiskelussa noudatetaan perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Opetusjärjestelyt ovat joustavia ja yksilöllisiä.

Joustavassa perusopetuksessa panostetaan koulunkäynnin säännöllisyyteen sekä opiskelijoiden koulumotivaation parantamiseen.

Toiminnallisia työtapoja käytetään opetuksen monipuolistamiseksi. Oppimista toteutetaan työpaikkaoppimis- ja lähiopetusjaksoilla.

Toimi näin

Oppilaille kerrotaan kevään luokanvalvojantunnilla mahdollisuudesta hakeutua JOPO-luokalle. Oppilas tekee hakemuksen ja palauttaa sen koulun kansliaan. Opettajista ja oppilashuollon henkilöstöstä koostuva JOPO-tiimi tekee päätöksen oppilasvalinnoista.

Kenelle ja millä ehdoin

JOPO-opetukseen hakeudutaan kerran vuodessa maaliskuussa. Oppilaat valitaan luokalle hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKankaanpään kaupunki
Palvelun toteuttaaKankaanpään kaupunki
Alue Kankaanpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 22.11.2019