suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalla toimii yksi JOPO-luokka Pikkolan koulussa. Pääsääntöisesti JOPO-luokka on tarkoitettu ysiluokkalaisille.

JOPO-opintoihin Kangasalla kuuluu kahdeksan viikkoa työssä opiskelua, yritysvierailuja sekä yritystoimintaan käytännön kautta tutustumista. Tavoitteena on auttaa opiskelijaa löytämään oma alansa, verkostoitumaan tai vaikka löytämään oppisopimuspaikkoja.

Toimi näin

Haku järjestetään joka kevät maaliskuussa. JOPO-luokalle haetaan lomakkeella (2 kpl, toisen täyttää huoltaja ja toisen sen hetkinen luokanvalvoja).

JOPO-opettajat, erityisopettajat ja opinto-ohjaajat tekevät jatkuvaa yhteistyötä, joten jos haluat lisää tietoa JOPO-luokasta, on suositeltavaa olla yhteydessä ensin oman koulun erityisopettajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Joustavaan perusopetukseen voivat hakea vähintään 14-vuotiaat Kangasalalaiset yläkoululaiset.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 4.1.2022