suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ilomantsin kunta

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Ilomantsi
  • Julkinen palvelu

JOPO (joustava perusopetus) on toiminnallinen ja työelämäpainotteinen tapa suorittaa peruskoulun kahdeksas ja/tai yhdeksäs vuosiluokka. Tavoitteena on tukea nuoria ja ehkäistä ongelmia puuttumalla niihin varhaisessa vaiheessa. Opetus toteutetaan perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti. JOPO toiminnassa käytetään yksilöllisiä opetusjärjestelyitä, toiminnallisia/työpainotteisia opetus ja työmuotoja sekä tarpeen mukaan erilaisia tuki ja neuvontapalveluja nuorelle ja hänen perheelleen.

Joustavaan perusopetukseen Ilomantsin kunnassa voidaan ottaa 7 – 9 vuosiluokkien oppilas, ja opetuksen järjestämisestä päätetään lukuvuosittain tarpeen mukaan painopisteenä 9. luokkien oppilaat. Oppilaiden halukkuus joustavaan perusopetukseen kartoitetaan kevätlukukauden aikana. Järjestelystä rehtori tekee oppilaalle hallinnollinen päätöksen. Ohjaava opettaja laatii oppilaalle yhteistyössä oppilaan ja huoltajien kanssa oman oppimissuunnitelman, joka käsitellään koulun pedagogisessa ryhmässä, ja sovitaan opiskelun kytkemisestä työssä oppimiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIlomantsin kunta
Palvelusta vastaaIlomantsin kunta
Alue Ilomantsi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ilomantsin kunta
Päivitetty: 25.3.2020