suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alavuden kaupunki

Joustava perusopetus (JOPO)

  • Palvelu
  • Alavus
  • Julkinen palvelu

Alavudella joustavan perusopetuksen ryhmä on Alavuden yläkoululla. Ryhmä koostuu korkeintaan kymmenestä oppilaasta, jotka ovat pääsääntöisesti 9. luokkalaisia. Perusopetuksen oppimäärän suorittamisen lisäksi tavoitteena on antaa valmiudet selviytyä opiskelussa jatkossakin. Yleisenä tavoitteena on myös, että nuoren elämänhallintataidot sekä itsetunto ja oma-aloitteisuus kasvavat.

Toimi näin

Jopo-luokalle haetaan keväisin (8. luokan oppilaat) ja hakulomakkeita saa jopo-opettajalta, laaja-alaisilta erityisopettajilta, opolta ja kuraattorilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Joustava perusopetus (JOPO) tukee yläkoulun eli 7.— 9. luokkien oppilaita, jotka ovat vaarassa jäädä ilman perusopetuksen päättötodistusta. Joustavassa perusopetuksessa korostuvat toiminnallisuus, erilaisten oppimisympäristöjen käyttö ja työssäoppiminen.

Joustavan perusopetuksen järjestämiseen osallistuvat peruskoulujen lisäksi kuntien nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimi sekä ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja nuorten työpajat. Opetus järjestetään ryhmämuotoisena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAlavuden kaupunki
Palvelusta vastaaAlavuden kaupunki
Alue Alavus
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Alavuden kaupunki
Päivitetty: 1.4.2020