suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Joukkoliikenne

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hollolan joukkoliikenne muodostuu seudullisen viranomaisen järjestämästä linjaliikenteestä (LSL), sitä täydentävästä markkinaehtoisesta, yrittäjien tarjoamasta, liikenteestä sekä kunnan tarjoamasta palvelu- ja asiointiliikenteestä.

Toimi näin

Lahden Seudun Liikenteen aikataulut ja reitit löytyvät LSL:n nettisivuilta.

Reitti- ja aikataulutietoja voi hakea myös reittioppaasta.

Hollolan ja Lahden välisen markkinaehtoisen kaukoliikenteen aikataulu- ja matkatiedot löytyvät Matkahuollon nettisivuilta.

Maksaminen LSL:n busseissa tapahtuu Waltti-matkakortilla. Lisätietoja Waltti-kortista voi lukea LSL:n nettisivuilta ja aikatauluvihkosta. Hollolassa Waltti-kortin asiakaspalvelu toimii asiointipiste Piipahluksessa Hollolan pääkirjastolla.

Waltti-kortin lisälatauksia voi tehdä Waltin verkkokaupassa, myyntipisteissä ja linja-autoissa. Bussissa kortin lataaminen maksetaan käteisellä.

Waltti-kortin lisäksi bussimatkan voi maksaa käteisellä (kertalippu), päivälipulla tai LSL:n mobiilisovelluksen kautta. Lisätietoja maksutavoista ja hinnoista löytyy LSL:n nettisivuilta.

Matkustustyytyväisyyttä mitataan säännöllisesti ja asiakaspalautetta voi antaa niin LSL:lle kuin Hollolan kuntaankin.

Kenelle ja millä ehdoin

Lahden kaupunki toimii seudullisena viranomaisena, joka seudullisen joukkoliikennelautakunnan johdolla vastaa mm. joukkoliikenteen järjestämisestä, suunnittelusta, lippujärjestelmistä, viestinnästä ja kilpailuttamisesta. LSL, eli Lahden seudun liikenne, on viranomaisen käyttämä markkinointinimi.

Hämeenlinna-Lammi-Lahti –välin liikennöinnistä vastaa Hämeenlinnan kaupunki ja tällä hetkellä liikennöintiä hoitaa Pekolan Liikenne Oy.

Liikennepalvelut hankitaan kuljetusyrittäjiltä kilpailutuksin yleensä useamman vuoden sopimuskausille.

Lahden seudun liikenteen runkolinjastosuunnitelman valmistelu ja käyttöönotto on edennyt vaiheittain sen tullessa kokonaisuudessaan käyttöön kesällä 2022, muutokset ulottuvat myös Hollolaan.

Palvelun toteuttaa

Hollolan kunta

Palvelusta vastaa

Hollolan kunta
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 10.9.2023