suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Joukkoliikenne

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hattula kuuluu Hämeenlinnan seudun joukkoliikennealueeseen. Seudullisen linja-autoliikenteen koordinoinnista vastaa Hämeenlinnan kaupunki. Kaupunki ja kunnat järjestävät linja-autoliikenteen yhteistyössä liikenteenharjoittajien kanssa.

Joukkoliikenteen yhteydet järjestetään ensisijaisesti koulu-, opiskelu- ja työmatkustamisen mukaan. Ne painottuvat siis arkipäiviin.

Päärata halkoo Hattulan kuntaa, ja lähiliikenne-/taajamajunilla on Parolan asemalta päivittäin yhteyksiä sekä etelään Helsingin suuntaan että pohjoiseen Tampereen suuntaan.

Toimi näin

Seudullisen joukkoliikenteen reitit ja aikataulut löydät Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla olevasta Reittioppaasta. Siinä ovat kaikki reitit, joilla käy Waltti-matkakortti.

Linja-autoissa voit maksaa matkasi käteisellä rahalla tai joukkoliikenteen Waltti-kortilla. Kortin voit ostaa Hämeenlinnasta palvelupiste Kastellista tai internetistä Waltti-verkkopalvelusta. Voit ladata kortille lisää lipputuotteita verkkopalvelussa, linja-autossa ja palvelupiste Kastellissa. Jos maksat matkasi käteisellä, varaa maksamiseen mahdollisimman täsmällinen summa. Linja-autonkuljettajan ei ole pakko ottaa vastaan yli 20 euron seteleitä.

Linja-autojen kauko- ja pikavuoroliikenteen reitit ja aikataulut löydät Matkahuollon verkkosivuilta aikatauluhausta. Matkalipun voit ostaa linja-autosta tai etukäteen esimerkiksi Matkahuollon verkkosivuilta.

Junayhteyksien tiedot löydät VR:n verkkosivuilta. Matkalipun voit ostaa joko VR:n verkkosivuilta, Parolan aseman lippuautomaatista tai Parolan R-kioskilta. Junissa ei ole enää lipunmyyntiä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maksut määräytyvät voimassaolevan hinnaston mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hämeenlinna, Hattula, Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 14.1.2020