suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jokioisten kunta

Jokiläänin kansalaisopiston koulutuspalvelut

  • Palvelu
  • Jokioinen
  • Julkinen palvelu

Jokiläänin kansalaisopisto tuottaa vapaa-ajan harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia kaiken ikäisille. Opistomme toimii Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kunnissa. Kansalaisopistomme tarjoaa kuntalaisille haasteita oman itsensä tiedollisessa ja taidollisessa kehittämisessä. Opistotoiminnassa pyrimme huomioimaan erilaiset oppijat ja oppijoiden toiveet. Opistomme edistää perinnetiedon ja tradition säilymistä ja tukee kestävää kehitystä. Tarjoamme harrastusmahdollisuuksia mm. musiikissa, liikunnassa, kädentaidoissa, taiteissa, kielissä, ruokakulttuurissa. Omakustannekurssien avulla pystymme tarjoamaan nopeallakin aikataululla toivottuja kursseja.

Opistossa on toimintaa elokuusta kesäkuuhun. Meillä on tarjolla sekä lyhytkursseja että lukukauden/-vuoden kestäviä kursseja. Tilauksesta järjestämme ryhmille omaa koulutusta.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kursseillemme voi ilmoittautua verkkosivuilla, toimistolla tai puhelimella. Sinulla on halutessasi mahdollisuus käydä kerran tutustumassa kurssilla. Kurssiperuutukset tulee aina tehdä opiston toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kursseille osallistuminen on maksullista.

Palvelu on maksullinen.

Kurssit on hinnoiteltu tuntimäärän mukaan. Opiskelijalla on mahdollisuus ottaa työkausimaksu, jolla voi osallistua kaikille muille paitsi avoimen yliopiston kursseille sekä omakustannekursseille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJokioisten kunta
Palvelusta vastaaJokioisten kunta
Alue Jokioinen
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Jokioisten kunta
Päivitetty: 23.10.2020