suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salpakierto Oy

Jätteiden vastaanotto

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Salpakierto Oy ottaa toimialueellaan syntynyttä asumis- ja yhdyskuntajätettä sekä vaarallista jätettä vastaan Kujalan käsittelykeskuksessa, seitsemällä lajitteluasemalla, vaarallisten jätteiden kiinteillä vastaanottopaikoilla sekä kiertävin keräyksin. Palvelut ovat toimialueen vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden käytettävissä kuntarajoista riippumatta.

Toimi näin

Toimialueen kotitaloudet voivat käyttää vastaanottopalveluita kuntarajoista riippumatta. Vastaanottopaikat löytyvät verkkosivuiltamme.

Kenelle ja millä ehdoin

Vastaanottopalvelu on suunnattu toimialueen asukkaille ja yrityksille ja koskevat kuntia: Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Palvelun toteuttaa

Salpakierto Oy

Palvelusta vastaa

Salpakierto Oy
Tekstistä vastaa: Salpakierto Oy
Päivitetty: 16.9.2022