suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sulkavan kunta

Jätteiden keräys ja vastaanottopisteet

  • Palvelu
  • Sulkava
  • Julkinen palvelu

Sulkavalla jätehuolto on jaettu ympäristötoimen ja Sulkavan Palvelut Oy:n kesken.

Jätteiden vastaanottopisteet:

Sulkavan kunnan alueelle on järjestetty kaksi vastaanottopaikkaa kotitalouksien ja loma-asuntojen hyötyjätteille. Molemmissa vastaanottopisteissä on ekolava, jolle voit tuoda keräyskartonkia, pienmetallia ja keräyslasia.

Sulkavan kirkonkylällä entisen tielaitoksen varikko, Tiemestarintie 2,

johon voit tuoda jätteitä:

keskiviikkoisin klo 17.00 – 19.00,

lauantaisin klo 10.00 - 12.00 sekä

sunnuntaisin klo 14.00 - 16.00.

Edellä mainittuina aikoina voit tuoda kodinkoneita, ongelmajätteitä, kyllästettyä puuta ja metalliromua (maksusta myös yhdyskuntajätettä).

Lohilahdella, Lohilahden koulu

Lohilahden koululle voit tuoda ongelmajätteitä joka kuukauden ensimmäinen maanantai klo 10.00 – 12.00.

Keräyspisteisiin otetaan siis vastaan ainoastaan hyötyjätettä, isot jäte-erät (mm. purkujätteet) on toimitettava suoraan Savonlinnan Seudun jätehuolto Oy:n jäteasemalle, osoite: Nousialantie 11, 57230 Savonlinna.

Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n Nousialan jäteasema palvelvee:

ma klo 8.30 – 18.00, ti-pe klo 8.50 - 18.00, toukokuussa lauantaisin klo 9 - 15, arkipyhinä sekä juhannus- ja jouluaattona suljettu. Puh. (015) 557 163 (vaaka).

Jätehuollon valvonta esim. roskaamistapaukset kuuluvat ympäristönsuojeluviranomaiselle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSulkavan kunta
Alue Sulkava
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sulkavan kunta
Päivitetty: 3.7.2020