suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Jätteiden keräys ja vastaanotto

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Jokaisella jätettä tuottavalla on jätelain mukaan velvollisuus huolehtia jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muutoin hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osa jätteistä kuuluu kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen piiriin, ja osa jätteistä tulee itse viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Erilaisille jätteille on tarjolla keräys- ja vastaanottopaikkoja. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Eräiden jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromujen, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätettä voi toimittaa.

Toimi näin

Kunnan kotisivuilta löydät tietoa mm. jätteiden lajittelusta ja hyötyjätteen keräyspisteiden sijainneista sekä Tohmajärven kunnan jätehuoltomääräykset ja taksat.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksullinen.

Tohmajärven kunta perii vuosittain kiinteistönomistajilta jätelain mukaista hyöty- ja ongelmajätemaksua jätteiden keräyspisteiden ylläpitoon ja jätteiden kuljetukseen. Kunnanvaltuusto vahvistaa jätemaksut, jotka ilmenevät jätetaksasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTohmajärven kunta
Palvelusta vastaaTohmajärven kunta
Alue Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 30.6.2020