suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utajärven kunta

Jätteiden keräys ja vastaanotto sekä jäteneuvonta

  • Palvelu
  • Utajärvi
  • Julkinen palvelu

Kempeleen Jätekuljetus Ky tuottaa jäteneuvontaa Utajärven kunnassa.

Kempeleen Jätekuljetus Ky tuottaa Utajärven kunnalle jätehuollon operatiivisen toiminnan, kuten jätteiden vastaanotto ja käsittely, jäteasemien toiminta, lajitteluohjeet, vaarallisten jätteiden käsittely, yritysjätteet, ym.

Lakeuden EKO on Limingan, Tyrnävän, Muhoksen ja Utajärven kuntien jätehuoltoviranomainen, ja tuottaa mm. seuraavia palveluita; viranomaistoiminta, alueen jätehuolto ja kehittäminen, jätehuoltomääräykset, jätetaksa, poikkeamiset jätehuoltomääräyksistä, reklamaatiot, koulutustilaisuudet.

Jäteasemalle otetaan vastaan sähkö- ja elektroniikkaromua, vaarallisia jätteitä (maalit, akut, loisteputket, öljyt, ym.), rakennus ja remonttijätettä, sekajätettä (huonekalut, isot tavarat), haravointi ja puutarhajätteitä, oksia ja risuja sekä hyötyjätteitä: lasi, metalli, kartonki, pahvi, paperi ja pakkausmuovi.

Kotitaloudet voivat tuoda Lakeuden EKOn jäteasemille veloituksetta risuja ja oksia, haravointijätettä, sähkölaitteita, metallia ja energiansäästölamppuja, loisteputkia, vaarallisia jätteitä, käsittelemätöntä (puhdasta) puuta, sekä hyötyjätteitä: pakkausmuovia, lasipakkauksia, pienmetallia, kartonkia/pahvia ja paperia.

Utajärven kunnassa on voimassa kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus, jolloin jokaisella kiinteistöllä on velvollisuus tehdä itse sopimus kilpailuttamansa jätekuljetusyrityksen kanssa.

Toimi näin

Jos haluat jäteneuvontaa, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Utajärven kunnassa on kuntalaisille tarkoitettu jäteasema johon voi toimittaa jätteitä, osoite: Mustikkakankaantie 10, Utajärvi. Jäteasema palvelee kuntalaisia aina tiistaisin klo: 14 – 18, lisäksi kesäaikana (1.5 – 31.8) parittoman viikon lauantaina klo 10-14.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu kuntalaisille. Osasta jätettä on määrärajoitteet ja osasta peritään jätetaksan mukainen maksu. Jäteneuvonta on maksutonta.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaUtajärven kunta
Alue Utajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Utajärven kunta
Päivitetty: 2.2.2022