suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joensuun kaupunki

Jätteiden keräys ja vastaanotto

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa lainsäädännön perusteella kunta. Joensuussa sekä Ilomantsissa, Kontiolahdella, Liperissä ja Polvijärvellä pääosan kotitalouksien jätehuoltopalveluista järjestää kuntien yhteinen jätehuoltoyhtiö Puhas Oy. Kiinteistön haltijan on luovutettava kunnan jätehuoltojärjestelmään jätteet, joille kunta on järjestänyt keräyksen.

Puhas ...

Toimi näin

Ota yhteys Puhakseen, kun haluat liittyä kunnan jätehuoltoon tai tarvitset tietoa jätepalveluista. Puhaksen internetsivuilta löydät jäteasemien aukioloajat ja ohjeet asiointiin, kiertävien keräysautojen aikataulut, ekopisteiden sijainnit ja lajitteluohjeita.

www.puhas.fi

Puhas asiakaspalvelu (arkisin klo 8–16): 013 – 318 198

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Palvelusta vastaa

Joensuun kaupunki
Tekstistä vastaa: Joensuun kaupunki
Päivitetty: 27.12.2019