suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salpakierto Oy

Jätteiden käsittely

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Salpakierto Oy hoitaa osakaskuntiensa asumis- ja yhdyskuntajätteiden asianmukaisen käsittelyn. Käsittelypalveluita tarjotaan myös yrityksille ja tuotantotoiminnalle.

Kujalan käsittelykeskuksessa otetaan vastaan ja käsitellään seuraavia yhdyskunnan, teollisuuden, rakennustoiminnan ja kaupan jätteitä: sekajätteet, energiajätteet, kaatopaikalle sijoitettavat hyödyntämiskelvottomat jätteet, asbesti ...

Toimi näin

Tarkista vastaanottoa koskevat ohjeet ja mahdolliset rajoitukset verkkopalvelustamme ennen jätteiden tuontia palvelupisteisiimme.

Kenelle ja millä ehdoin

Käsittelypalvelut ovat suunnattu toimialueen asukkaille ja yrityksille ja koskevat kuntia: Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Palvelun toteuttaa

Salpakierto Oy

Palvelusta vastaa

Salpakierto Oy
Tekstistä vastaa: Salpakierto Oy
Päivitetty: 16.9.2022