suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Tohmajärven kunnan alueella noudatetaan kiinteistön haltijan järjestämää kuljetusta. Tällöin kiinteistön haltija tekee jätteenkuljetuksesta sopimuksen haluamansa jätehuoltorekisteriin merkityn jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Liittyminen jätehuoltoon on jokaisen kiinteistönomistajan velvollisuus, joka on säädetty jätelaissa. Velvollisuus koskee sekä vakituisia että vapaa-ajan asuntoja.

Toimi näin

Kaikkien kiinteistöjen (myös vapaa-ajan asuntojen) tulee kuulua järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Jokaisella kiinteistöllä on oltava oma jäteastiansa, jonka jätteenkuljettaja säännöllisin, jätehuoltomääräysten sallimien tyhjennysvälein tyhjentää.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikkien kunnan alueella jätettä tuottavien on liityttävä järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin tekemällä sopimus jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Palvelu on maksullinen.

Jätteenkuljetusyritys laskuttaa asiakkaalta kuljetusmaksun jätemaksun yhteydessä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelun toteuttaa

Tohmajärven kunta

Palvelusta vastaa

Tohmajärven kunta
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 21.2.2022