suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tammelan kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Tammela
  • Julkinen palvelu

Kaikkien jätettä tuottavien on liityttävä järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin. Forssan jätelautakunta on päättänyt, että Tammelan kunnan alueella jätteenkuljetus järjestetään kiinteistönhaltijan järjestämänä jätteenkuljetuksena.

Kiinteistön haltijan on järjestettävä paikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Paikka voi olla myös useamman kiinteistön yhteinen.

Tarkempia tietoja alueella toimivista jätteenkuljetusyrityksistä Forssan kaupungin jätelautakunnan internetsivuilta.

Jos jätettä syntyy hyvin vähän ja biojätteet erilliskerätään tai kompostoidaan voidaan hakea jäteastian tyhjennysvälin harventamista.

Jäteastian tyhjennysvälin harventamista haetaan Forssan kaupungin jätelautakunnalta. Tarkempia tietoja Forssan kaupungin jätelautakunnan internetsivuilta.

Toimi näin

Jäteastian tyhjennysvälin harventamista haetaan Forssan kaupungin jätelautakunnalta. Tarkempia tietoja Forssan kaupungin jätelautakunnan internetsivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan kaupunki
Palvelusta vastaaTammelan kunta
Alue Tammela
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tammelan kunta
Päivitetty: 7.6.2021