suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Voit liittää omakotitalosi tai vapaa-ajanasuntosi järjestetyn jätehuollon piiriin laatimalla sopimuksen sekajäteastian tyhjennyksestä alueellasi toimivan jätteenkuljetusyrityksen kanssa. Taivalkosken kunnan alueella jätteenkeräyksestä vastaa ensisijaisesti Kaikan Kuljetus Oy. Sopimus on mahdollista laatia myös naapurikunnissa toimivien jätteenkuljetusyritysten kanssa.

Kiinteistön haltijana sinun on huolehdittava siitä, että asunnolla on käytössään kannellinen jäteastia sekä sille soveltuvat tyhjennyspaikka. Tyhjennyspaikan tulee olla sellainen, että jäteastia voidaan joustavasti ja esteettömästi siirtää. Huolehdithan, että jäteautolla on esteetön pääsy alle 10 metrin päähän jäteastiasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Taivalkosken kunnan asukkaana maksat jätehuollon perusmaksua, jolla katetaan kunnan järjestämän hyötyjätehuollon ja jäteneuvonnan kustannukset.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTaivalkosken kunta
Alue Taivalkoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 3.2.2021