suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Siikajoella on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä jätehuolto, jolloin kiinteistön omistaja sopii jätteenkuljetuksesta suoraan jätehuoltoyrittäjän kanssa. Kiinteistön omistaja voi itse kilpailuttaa ja valita jäteastiansa tyhjentäjän alueella toimivista jätehuoltoyrittäjistä.

Jätteenkuljetuksesta vastaavat yksityiset yritykset. Pientaloasukkaat ja taloyhtiöt tekevät sopimuksen suoraan itse valitsemansa jätteenkuljetusyhtiön kanssa.

Toimi näin

Kunnalta saa jätehuollon opastusta ja neuvontaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSiikajoen kunta
Alue Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 4.8.2021