suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rantasalmen kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Rantasalmi
  • Julkinen palvelu

Kukin kiinteistö tekee jäteastian tyhjennyssopimuksen kuljetuspalveluja tarjoavan yrityksen kanssa. Kuljetusliike noutaa jätteet kiinteistöltä määrävälein. Vakituisen asunnon jäteastia tyhjennetään kaava-alueella vähintään 4 viikon välein. Haja-asutusalueella tyhjennysväli voi olla enintään 8 viikkoa.

Kiinteistöt voivat yhdessä hoitaa jätehuoltonsa ns. kimppa-astialla. Kimpassa voi olla sekä vakituisia asuntoja, että loma-asuntoja. Tiekunta voi ottaa alueensa kiinteistöjen jätehuollon hoitamisen vastuulleen yhteisessä jätepisteessä. Kaikissa kimppatapauksissa on kuntaan toimitettava kirjallinen ilmoitus kimppaan kuuluvista kiinteistöistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRantasalmen kunta
Alue Rantasalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rantasalmen kunta
Päivitetty: 29.6.2020