suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Porin seudulla kiinteistöt tekevät itse sopimuksen jätteiden noutamisesta jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Asuinkiinteistöillä on oltava jäteastia sekajätteelle. Astiaa tulee tyhjentää jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Useamman asunnon kiinteistöillä tulee järjestää myös hyötyjätteiden keräys jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Toimi näin

Jätesopimus tehdään suoraan alueella toimivan, asukkaan valitseman jätteenkuljetusyrityksen kanssa. Jäteastioiden tyhjennyksille on määritelty vähimmäistyhjennysvälit. Kompostoimalla biojätteet voi saada pidemmän tyhjennysvälin. Pidemmistä tyhjennysväleistä tulee tehdä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Jäteastia voi olla yhteinen myös lähinaapurin kanssa. Yhteisen jäteastian käytöstä tehdään kirjallinen ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle.

Porin seudun jäteneuvonnan jäteneuvojat tavoitat puhelimitse puhelinneuvontanumerosta.

Lisätietoja löytyy myös Porin kaupungin verkkosivuilta jäteneuvonnan alta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelun toteuttaa

Porin kaupunki

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 17.5.2022