suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mustasaaren kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vaasan seudun jätelautakunta huolehtii jätehuoltoon liittyvistä viranomaistehtävistä Ab Stormossen Oy:n toiminta-alueella Mustasaaren, Vöyrin, Maalahden ja Korsnäsin osalta. Isäntäkunta on Vaasan kaupunki. Suupohjan jätelautakunta huolehtii jätehuoltoon liittyvistä viranomaistehtävistä Oy Botniarosk Ab:n toiminta-alueella Närpiön, Kristiinankaupungin ja Kaskisten osalta. Isäntäkunta on Teuva.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAb Stormossen Oy
Palvelusta vastaaMustasaaren kunta
Alue Korsnäs, Maalahti, Mustasaari, Vöyri
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Mustasaaren kunta
Päivitetty: 10.6.2020