suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Jätehuollon järjestää Liperissä, Joensuussa, Ilomantsissa, Kontiolahdella ja Polvijärvellä kuntien jätehuoltoyhtiö Puhas Oy. Samojen kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen on Joensuun alueellinen jätelautakunta. Puhas Oy:n asiakaspalveluun tehdään mm. ilmoitukset jätehuoltoon liittymisestä, jäteastian tyhjennysvälin muutoksesta, laskutusosoitteen muuttumisesta tai tyhjennysten määräaikaisesta keskeytyksestä. Yhtiön sivuilta löytyy myös mm. tiedot ekopisteistä hyötyjätteiden kierrättämistä varten sekä ohjeistusta kodin ja kesämökin jätehuollon järjestämiseen.

Toimi näin

Liperin kunnan osalta Puhas Oy:ltä saa jätehuollon opastusta ja neuvontaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastia tyhjennetään tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistöllä lajitellaan jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoidaan biojätteitä, voidaan tyhjennysväliä tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiperin kunta
Alue Liperi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 22.5.2019