suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuusamon kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Kuusamo
  • Julkinen palvelu

Kuusamossa on käytössä koko kaupungin alueella kiinteistöittäinen jätehuolto ja niin sanottu kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetusjärjestelmä. Kaikilla Kuusamossa sijaitsevilla kiinteistöillä tulee olla käytössään jäteastia, jonka tyhjentämisestä on sopimus jäteyrittäjän kanssa. Astia voi olla yhden asunnon käytössä tai useamman asunnon yhteinen.

Useamman asunnon kiinteistöillä tulee jär ...

Toimi näin

Jätesopimus tehdään suoraan alueella toimivan, asukkaan valitseman jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelusta vastaa

Kuusamon kaupunki
Tekstistä vastaa: Kuusamon kaupunki
Päivitetty: 1.2.2023