suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuusamon kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Kuusamo
  • Julkinen palvelu

Kuusamossa on käytössä koko kaupungin alueella kiinteistöittäinen jätehuolto ja niin sanottu kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetusjärjestelmä. Kaikilla Kuusamossa sijaitsevilla kiinteistöillä tulee olla käytössään jäteastia, jonka tyhjentämisestä on sopimus jäteyrittäjän kanssa. Astia voi olla yhden asunnon käytössä tai useamman asunnon yhteinen.

Useamman asunnon kiinteistöillä tulee järjestää myös hyötyjätteiden keräys jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jäteastioiden tyhjennysväli on määrätty jätehuoltomääräysten 46 §:ssä. Kuusamossa poikkeuksena on epäsäännöllisesti käytetyt vapaa-ajan asunnot, joiden jäteastioiden tyhjentäminen voi tapahtua pyynnöstä, kuitenkin vähintään kerran vuodessa.

Toimi näin

Jätesopimus tehdään suoraan alueella toimivan, asukkaan valitseman jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Jätekuljetusyritykset määrittelevät itse jätteenkuljetuksesta perimänsä maksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastia tyhjennetään tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistöllä lajitellaan jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoidaan biojätteitä, voidaan tyhjennysväliä tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKuusamon kaupunki
Alue Kuusamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuusamon kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020