suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Jätteenkuljetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Keuruun kaupunki
Alue: Keuruu
Palvelun kieli: suomi

Keuruun alueella toimii kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Tällöin kiinteistön haltija tekee jätteenkuljetussopimuksen haluamansa jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Sako- ja umpikaivolietteiden kuljetuksen järjestämisestä vastaa myös kiinteistön haltija.


Toimi näin

Kiinteistönhaltija tekee itse jätteenkuljetussopimuksen haluamansa jätteenkuljetusyrityksen kanssa.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Jätteenkuljetus on maksullinen palvelu, josta maksetaan jätehuoltoyrityksen määrittelemien taksojen ja sopimusten mukaisesti.


Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastia tyhjennetään tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistöllä lajitellaan jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoidaan biojätteitä, voidaan tyhjennysväliä tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.


Palvelun toteuttaa: Sihvari Oy, Lassila & Tikanoja Oy, Linlog Ky (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)