suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Rosk'n Rollin kuljetuspalvelut vastaavat jätteenkuljetuksesta Karkkilan kaupungin alueella.

Karkkilassa jätehuollosta vastaavat Uudenmaan jätelautakunta ja Rosk'n Roll. Karkkila kuuluu Uudenmaan jätelautakuntaan, joka on seitsemän kunnan (Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti) yhteislautakunta. Uudenmaan jätelautakunnan vastuulla on jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät jäsenkuntien alueella. Rosk'n Roll tuottaa käytännön jätehuoltopalvelut Karkkilassa.

Lisätietoja jätteenkuljetuksesta kaupungissa löytyy myös Karkkilan kotisivuilta.

Toimi näin

Karkkilan alueella asukkaiden jätehuoltopalveluista vastaa Rosk'n Roll Oy Ab, joka on kuntien omistama jäteyhtiö. Asiakaspalvelu ja asiointi löytyvät sähköisesti Rosk'n Roll nettisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRosk 'n Roll -jätehuoltopalvelu
Palvelusta vastaaKarkkilan kaupunki
Alue Karkkila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 2.2.2022