suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kaarinan kaupungin alueella on jätteenkuljetus järjestetty sopimusperusteisesti. Kiinteistön haltija liittyy järjestettyyn jätteenkuljetukseen tekemällä kiinteistön jätteiden kuljettamista koskevan sopimuksen jätetiedostoon hyväksytyn jätteenkuljettajan kanssa.

Pientaloalueilla kannattaa myös keskustella naapuruston kanssa jäteastioiden tyhjennysten kilpailuttamisesta yhdessä. Tyhjennysten yhteishankinnalla vältetään usean jäteauton peräkkäiset vierailut asuinalueella ja voidaan saada myös taloudellisempia tarjouksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 7.10.2021