suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kaarinan kaupungin alueella on jätteenkuljetus järjestetty sopimusperusteisesti. Kiinteistön haltija liittyy järjestettyyn jätteenkuljetukseen tekemällä kiinteistön jätteiden kuljettamista koskevan sopimuksen jätetiedostoon hyväksytyn jätteenkuljettajan kanssa.

Pientaloalueilla kannattaa myös keskustella naapuruston kanssa jäteastioiden tyhjennysten kilpailuttamisesta yhdessä. Tyhjennysten yhteis ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelun toteuttaa

Kaarinan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kaarinan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 7.10.2021