suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Jätteenkuljetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kaarinan kaupunki
Alue: Kaarina
Palvelun kieli: suomi

Kaarinan kaupungin alueella on jätteenkuljetus järjestetty sopimusperusteisesti. Kiinteistön haltija liittyy järjestettyyn jätteenkuljetukseen tekemällä kiinteistön jätteiden kuljettamista koskevan sopimuksen jätetiedostoon hyväksytyn jätteenkuljettajan kanssa.

Pientaloalueilla kannattaa myös keskustella naapuruston kanssa jäteastioiden tyhjennysten kilpailuttamisesta yhdessä. Tyhjennysten yhteishankinnalla vältetään usean jäteauton peräkkäiset vierailut asuinalueella ja voidaan saada myös taloudellisempia tarjouksia.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastia tyhjennetään tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistöllä lajitellaan jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoidaan biojätteitä, voidaan tyhjennysväliä tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.


Palvelun toteuttaa: 
Kaarinan kaupunki