suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juvan kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Juva
  • Julkinen palvelu

Keski-Savon Jätehuolto liikelaitoskuntayhtymä on kilpailuttanut Juvan kunnan alueen jätteenkuljetukset asiakkailleen valmiiksi ja liittyminen jätehuoltoon tehdään Keski-Savon Jätehuollon kanssa. Jäteautojen säännölliset reittiverkostot kattavat koko Juvan kunnan alueen, ympäri vuoden.

Toimi näin

Liittyminen jätehuoltoon tapahtuu Keski-Savon Jätehuollon asiakaspalvelun kautta. Asiakaspalveluun voit olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.

Kunnalta saa jätehuollon opastusta ja neuvontaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelusta vastaaJuvan kunta
Alue Juva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juvan kunta
Päivitetty: 23.4.2021