suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Jämsä
  • Julkinen palvelu

Jätteen kuljetuksessa on Jämsän kaupungin alueella käytössä sekajärjestelmä eli käytössä on erilaisia jätteenkeräys- ja kuljetusmalleja. Haja-asutusalueella kiinteistön haltijat voivat liittyä aluekeräyspisteiden käyttäjiksi eli Jämsän kaupungin jätehuollon asiakkaaksi tai tehdä jätteenkuljetussopimuksen haluamansa jätteenkuljetusyrityksen kanssa. Asemakaava-alueilla toimii kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus poltettavan ja biojätteen osalta (tai oma kompostori). Tällöin kiinteistönhaltija tekee jätteenkuljetussopimuksen haluamansa jätteenkuljetusyrityksen kanssa. Kiinteistönhaltija voi tehdä lähinaapureiden kanssa sopimuksen yhteisten jäteastioiden käytöstä eli jätekimpan.

Toimi näin

Haja-asutusalueen aluekeräyspisteen käyttäjäksi ilmoittaudutaan täyttämällä lomake "ilmoitus jätehuoltoon liittymisestä". Asemakaava-alueilla kiinteistön omistaja / haltija ottaa itse yhteyttä urakoitsijaan, jonka kanssa tekee sopimuksen sekä ilmoitetaan tehdystä sopimuksesta Jämsän kaupungin jätehuollolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Jätehuollon palveluista laskutetaan jätetaksan mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelusta vastaaJämsän kaupunki
Alue Jämsä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 8.9.2021