suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämijärven kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Jämijärvi
  • Julkinen palvelu

Jämijärven kunnassa kiinteistön haltijan on tehtävä sopimus suoraan jätteen kuljetusta tarjoavan yrityksen kanssa.

Kesäasukkaille kunta on järjestänyt aluekeräyspisteitä, joihin saa tuoda kesäasunnon sekajätteen vuosittaista maksua vastaan.

Toimi näin

Vakituisessa asuinkäytössä olevan rakennuksen haltijan tulee tehdä itse sopimus jätteenkuljetusta hoitavan yrityksen kanssa.

Kesäasukkaat voivat olla yhteydessä tekniseen toimistoon ja sopia sekajäteastioiden käytöstä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämijärven kunta
Palvelusta vastaaJämijärven kunta
Alue Jämijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämijärven kunta
Päivitetty: 1.6.2021