suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Jätteenkuljetus

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Hyrynsalmen kunnassa jätehuoltovelvolliset tahot tekevät kukin oman sopimuksena jäteastioiden tyhjentämisestä paikallisen tai alueella toimivan jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Toimi näin

Ota yhteyttä Hyrynsalmen alueella toimivaan jätehuoltoyritykseen ja tee oma sopimus jätteenkuljetuksista heidän kanssaan. Hyrynsalmella toimii kaksi jätteen kuljetusyritystä, jotka ovat Keski-Kainuun Kuljetus ja JPS-Kuljetus OY / Suomussalmen jätekuljetus.

Kenelle ja millä ehdoin

Jätelaki velvoittaa kaikkia asuin- ja lomakiinteistöjä liittymään jätteenkuljetuksen piiriin. Tämän lisäksi kaikki muu toiminta, kuten esimerkiksi elinkeinonharjoittaminen on velvoitettua tekemään sopimus jätteen kuljettamisesta.

Asuinkiinteistöt ja toimitilat vaativat oman jäteastiansa. Näissä velvoitetaan jätehuoltomääräyksen mukaisesti tehtävän vähintään tietty määrä lajittelua, joka jakautuu seuraavanlaisesti:

  • 1 – 3 huoneen kiinteistöt: seka- ja biojätteen lajittelu
  • yli 4 huoneen kiinteistöt: seka-, bio- ja palava- /energiajäte lajittelu.

Liikekiinteistöille ja maatalous yrityksille sekä muille vastaaville toimijoille on olemassa omat ohjeistuksensa, velvoitteensa ja sopimuksensa jätteenkuljetuksista ja käsittelyistä, joista saa parhaiten tietoa Ekokympin kiinteistön jätehuolto sivuta.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Hyrynsalmen kunta

Palvelusta vastaa

Hyrynsalmen kunta
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 28.8.2023