suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salpakierto Oy

Jäteneuvonta

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Salpakierto Oy hoitaa osakaskuntiensa puolesta lakisääteisen jäteneuvonnan. Osakaskuntia ovat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä. Jäteneuvonta koskee mm. jätteiden lajittelua, jätehuollon palveluita ja jätteenkuljetukseen liittymistä. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen neuvontaa maksutta monipuolisesti eri kanavia hyödyntäen. Verkkosivuilla on tietoa jätehuollosta ja jätteen vähentämisestä eri kohderyhmille, joita ovat mm. asukkaat, isännöitsijät ja koulut ja päiväkodit. Painettujen oppaiden lisäksi käytössä on sosiaalinen media, videot, neuvontakampanjat ja neuvontatilaisuudet.

Toimi näin

Jäteneuvontaa saa olemalla yhteydessä osoitteessa yhtiöön.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on suunnattu yhtiön toimialueen asukkaille ja koskee kuntia: Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalpakierto Oy
Palvelusta vastaaSalpakierto Oy
Alue Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila, Sysmä
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Salpakierto Oy
Päivitetty: 12.2.2021