suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Jäteneuvonta

  • Palvelu
  • Lieto
  • Julkinen palvelu

Neuvontaa asumis- ja yhdyskuntajätteiden ja vaarallisten aineiden käsittelyssä saa Lounais-Suomen Jätehuollolta. Kuntalaiset voivat saada tietoa kestävästä kuluttamisesta, kierrätyksestä ja jätteiden lajittelusta. Neuvonta tähtää kotitalouksissa syntyvän jätteen määrän ja haitallisuuden vähentämiseen sekä oikeiden kierrätystottumusten juurruttamiseen.

Toimi näin

Lounais-Suomen Jätehuolto tarjoaa neuvontaa ilmaiseksi alueensa asukkaille. Neuvojat ovat mukana useissa tapahtumissa, joissa heiltä voi kysyä mieltä askarruttavista asioista. Neuvojan voi tilata esimerkiksi kouluun, taloyhtiön kokoukseen tai harrasteryhmän tilaisuuteen. Lisäksi LSJH:n tiloissa sijaitsevassa vierailukeskus Kahmarissa järjestetään maksutonta ja räätälöityä jätehuoltoaiheista koulutusta ja ympäristöneuvontaa erilaisille ryhmille.

LSJH:lta voi myös lainata ympäristökasvatustyöhön materiaaleja, kuten erilaisia pelejä ja tehtäviä. Tilaamosta puolestaan löytyvät esitteet, tarrat, lajittelutaulut, asukaslehdet, historiikit ja vuosikertomukset. Osa materiaaleista on asukkaille ilmaisia ja osa maksullisia.

Kiperissä kysymyksissä voi soittaa tai laittaa sähköpostia LSJH:n asiakaspalveluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Muut vastuuorganisaatiotLounais-Suomen Jätehuolto Oy
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Lieto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 25.9.2020