suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Jäteneuvonta

  • Palvelu
  • Jämsä
  • Julkinen palvelu

Jämsän kaupungin jätehuolto antaa Jämsän alueella tietoa ja toimintaohjeita jätehuoltoon liittymisestä, vaarallisista jätteistä, hyötyjätteistä, lajittelusta ja kompostoinnista. Jäteneuvontaa voi tilata maksutta erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin esim. kouluille, päiväkodeille ja yhdistyksiin.

Toimi näin

Voit tilata jäteneuvojan paikalle sopimalla ajan hänen kanssaan puhelimitse tai sähköpostitse. Jäteneuvontaa saat myös puhelimen tai sähköpostin välityksellä. Lajitteluohjeita löytyy myös internet-sivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Palvelun toteuttaa

Jämsän kaupunki

Palvelusta vastaa

Jämsän kaupunki
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 19.12.2023