suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Jätemaksun muuttaminen

  • Palvelu
  • 17 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Aluejätepisteitä käyttäviltä kiinteistöiltä peritään vuosittain kiinteä jätemaksu kiinteistön käyttötarkoituksen ja asuinrakennusten lukumäärän mukaan. Jätemaksu voidaan kohtuullistaa perusmaksun suuruiseksi, mikäli kiinteistö on käyttämätön. Jos kiinteistön asuinrakennukset ovat tuhoutuneet tai muulla tavoin käyttökelvottomia, voidaan jätemaksu poistaa kokonaan.

Kiinteistöittäisen keräyksen alueella voit vaikuttaa jätemaksun suuruuteen hakemalla poikkeamista jätehuoltomääräyksistä.

Toimi näin

Voit hakea jätemaksun muutosta joko tekemällä muistutuksen jätelaskusta 14 päivän kuluessa laskun saapumisesta, tai tekemällä kohtuullistamispyynnön etukäteen ennen laskun saapumista. Hae muutosta lomakkeella tai sähköisen asioinnin kautta.

Jos haet jätemaksun poistamista, liitä hakemukseen riittävät todisteet asuinrakennuksen käyttökelvottomuudesta. Todisteiksi kelpaavat esimerkiksi rakennustarkastajan lausunto tai valokuvat, joista rakennuksen kunto käy yksiselitteisesti ilmi.

Kenelle ja millä ehdoin

Jätemaksun kohtuullistaminen perusmaksun suuruiseksi on mahdollista vain kiinteistön ollessa täysin käyttämätön. Sosiaalisten tai terveydellisten syiden tai kiinteistön vähäisen käytön vuoksi jätemaksua ei kohtuullisteta.

Jätemaksun poistaminen on mahdollista kun rakennus on todistetusti käyttökelvoton, tai ei muusta syystä sovellu lainkaan asumiseen.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki, Virtain kaupunki, Pirkkalan kunta, Kangasalan kaupunki, Pälkäneen kunta, Mänttä-Vilppulan kaupunki, Hämeenkyrön kunta, Lempäälän kunta, Tampereen kaupunki, Juupajoen kunta, Sastamalan kaupunki, Vesilahden kunta, Ikaalisten kaupunki, Parkanon kaupunki, Oriveden kaupunki, Ruoveden kunta, Nokian kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotHämeenkyrön kunta, Ruoveden kunta, Ylöjärven kaupunki, Virtain kaupunki, Vesilahden kunta, Sastamalan kaupunki, Lempäälän kunta, Pirkkalan kunta, Pälkäneen kunta, Kangasalan kaupunki, Juupajoen kunta, Ikaalisten kaupunki, Oriveden kaupunki, Mänttä-Vilppulan kaupunki, Nokian kaupunki, Parkanon kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 16.5.2022