suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Jätemaksun muuttaminen

  • Palvelu
  • 17 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kiinteistöiltä, jotka käyttävät aluejätepisteitä, peritään vuosittain kiinteä jätemaksu kiinteistön käyttötarkoituksen ja asuinrakennusten lukumäärän mukaan. Jätemaksu voidaan kohtuullistaa perusmaksun suuruiseksi, mikäli kiinteistö on käyttämätön. Jos kiinteistön asuinrakennukset ovat tuhoutuneet tai muulla tavoin käyttökelvottomia, voidaan jätemaksu poistaa kokonaan.

Kiinteistöittäisen keräykse ...

Toimi näin

Voit hakea jätemaksun muutosta joko tekemällä muistutuksen jätelaskusta 14 päivän kuluessa laskun saapumisesta, tai tekemällä kohtuullistamispyynnön etukäteen ennen laskun saapumista. Hae muutosta lomakkeella tai sähköisen asioinnin kautta.

Jos haet jätemaksun poistamista, liitä hakemukseen riittävät todisteet asuinrakennuksen käyttökelvottomuudesta. Todisteiksi kelpaavat esimerkiksi rakennustarkastajan lausunto tai valokuvat, joista rakennuksen kunto käy yksiselitteisesti ilmi.

Kenelle ja millä ehdoin

Jätemaksun kohtuullistaminen perusmaksun suuruiseksi on mahdollista vain kiinteistön ollessa täysin käyttämätön. Sosiaalisten tai terveydellisten syiden tai kiinteistön vähäisen käytön vuoksi jätemaksua ei kohtuullisteta.

Jätemaksun poistaminen on mahdollista kun rakennus on todistetusti käyttökelvoton, tai ei muusta syystä sovellu lainkaan asumiseen.

Palvelun toteuttaa

Ylöjärven kaupunki, Virtain kaupunki, Pirkkalan kunta, Kangasalan kaupunki, Pälkäneen kunta, Mänttä-Vilppulan kaupunki, Hämeenkyrön kunta, Lempäälän kunta, Tampereen kaupunki, Juupajoen kunta, Sastamalan kaupunki, Vesilahden kunta, Ikaalisten kaupunki, Parkanon kaupunki, Oriveden kaupunki, Ruoveden kunta, Nokian kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Ylöjärven kaupunki, Virtain kaupunki, Pirkkalan kunta, Kangasalan kaupunki, Pälkäneen kunta, Mänttä-Vilppulan kaupunki, Hämeenkyrön kunta, Lempäälän kunta, Juupajoen kunta, Sastamalan kaupunki, Vesilahden kunta, Ikaalisten kaupunki, Parkanon kaupunki, Oriveden kaupunki, Ruoveden kunta, Nokian kaupunki

Palvelusta vastaa

Tampereen kaupunki
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 5.5.2023