suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Tuusula
  • Julkinen palvelu

Tuusula jätteenkuljetuksia suorittaa kaikilla Lassila & Tikanoja Oyj. Jätehuoltoon liittyvän asiaskaspalvelun hoitaa Kiertokapula Oy. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy tarjoaa ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Jätehuoltomääräykset ja jätemaksutaksat sekä muuta lisätietoa näet Kiertokapula Oy:n osakaskuntien yhteisen jätelautakunta Kolmenkierron verkkosivuilta.

Toimi näin

Jätekuljetuksiin liittyen ota yhteyttä Lassila & Tikanoja Oyj:n.

Muu jätehuoltoon liittyvä asiakaspalvelu sekä tietoa jätehuoltomääräyksistä ja jätemaksutaksoista, ota yhteyttä Kiertokapula Oy.

Kierrrätyspisteisiin liittyvät yhteyden otot, ota yhteyttä Rinki Oy:n

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Jätemaksutaksat näet jätelautakunta Kolmenkierron verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTuusulan kunta
Alue Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 18.1.2021