suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Teuvan kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jätehuollon käytännön järjestämisestä vastaa kahdeksan kunnan perustama alueellinen jätehuoltoyhtiö Oy Botniarosk Ab.

Botniarosk Oy Ab:n omistajakuntien Isojoen, Karijoen, Kaskisten, Kauhajoen, Kristiinankaupungin, Kurikan Jurvan alueen osalta, Närpiön ja Teuvan alueella toimii yhteinen jätelautakunta. Lautakunnan isäntäkunta on Teuva. Jätelautakunta on alueen kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen ja huolehtii jätelaissa kunnalle kuuluvista jätehuollon viranomaistehtävistä. Jätelautakunta päättää taksasta jätelain mukaisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTeuvan kunta
Palvelusta vastaaTeuvan kunta
Alue Isojoki, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kristiinankaupunki, Kurikka, Närpiö, Teuva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Teuvan kunta
Päivitetty: 1.9.2020