suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Siikajoen kunta on osakkaana Kiertokaari Oy:ssä ns. täyden palvelun periaatteella. Siikajoen kunnan jätteet toimitetaan palavien jätteiden osalta Laanilan jätevoimalaan ja muut jätteet Ruskon jätekeskukseen. Asuinkiinteistöjen vaaralliset jätteet voit toimittaa Ruukin jäteasemalle ja kierrätysjätteet kierrätysjätepisteisiin. Jokaisella jätettä tuottavalla on velvollisuus huolehtia jätteistään asia ...

Toimi näin

Kiinteistön omistaja ja jätekuljetusyritys tekevät keskinäisen jätteenkuljetussopimuksen. Asuinkiinteistöjen vaaralliset jätteet voit toimittaa Ruukin jäteasemalle ja kierrätysjätteet kierrätysjätepisteisiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Palvelun toteuttaa

Kiertokaari Oy

Palvelusta vastaa

Siikajoen kunta
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 17.2.2022