suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Siikajoen kunta on osakkaana Kiertokaari Oy:ssä ns. täyden palvelun periaatteella. Siikajoen kunnan jätteet toimitetaan palavien jätteiden osalta Laanilan jätevoimalaan ja muut jätteet Ruskon jätekeskukseen. Asuinkiinteistöjen vaaralliset jätteet voit toimittaa Ruukin jäteasemalle ja kierrätysjätteet kierrätysjätepisteisiin. Jokaisella jätettä tuottavalla on velvollisuus huolehtia jätteistään asianmukaisesti. Hyötyjätteet; paperi, kartonki, lasi ja metalli, viedään mahdollisuuksien mukaan RINKI Oy:n EKO-pisteille. Biojäte joko omaan kompostoriin tai polttokelpoisen jätteen joukkoon. Biojätettä kerätään erikseen suuremmilla kiinteistöillä.

Ruukin yrityspuistossa sijaitseva Jäteasema on tarkoitettu Siikajoen kotitalouksista syntyvälle vaaralliselle jätteelle. Myös satunnaiset (max 200 kg tai 1 m3) peräkärrykuormat kuivaa sekajätettä voi tuoda jäteasemalle maksua vastaan. Suuret ja toistuvat kuormat on vietävä Ouluun Ruskon Jätekeskukseen.

Isommille jätteille (esim. purkujäte) on jätelavapalveluita antavia yrityksiä Ruukin Kiinteistöhuolto ja MA-Kuljetus. Puujätettä ja risujätettä ottaa vastaan Ruukin Kiinteistöhuolto Ruukin Syrjämaalla olevalle alueelle. Vastaanotosta pitää sopia Ruukin Kiinteistöhuollon kanssa.

Toimi näin

Kiinteistön omistaja ja jätekuljetusyritys tekevät keskinäisen jätteenkuljetussopimuksen. Asuinkiinteistöjen vaaralliset jätteet voit toimittaa Ruukin jäteasemalle ja kierrätysjätteet kierrätysjätepisteisiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Sekajäte on maksullista. Kuorma (max. 200 kg tai 1 m3) maksaa 30 euroa. Yli 30 litran jäteöljymäärästä peritään 20,00 euroa tynnyriltä. Ensisijaisesti toivomme, että suuret öljyerät toimitetaan suoraan keräysautoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiertokaari Oy
Palvelusta vastaaSiikajoen kunta
Alue Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 17.2.2022