suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rantasalmen kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Rantasalmi
  • Julkinen palvelu

Rantasalmen kunnan jätehuollosta ja aluekeräyspalveluista vastaa Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy. Yritykset ja yhteisöt huolehtivat itse jätehuoltomääräyksiä ja muuta lainsäädäntöä noudattaen toiminnassaan syntyneiden jätteiden ja ongelmajätteiden tunnistamisesta, lajittelusta ja varastoimisesta sekä kuljetuksen ja käsittelyn järjestämisestä.

Ekopisteiden toiminnasta vastaa Suomen Pakkauskierrä ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Palvelun toteuttaa

Savonlinnan kaupunki

Palvelusta vastaa

Rantasalmen kunta
Tekstistä vastaa: Rantasalmen kunta
Päivitetty: 19.4.2021