suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhtään kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Pyhtää
  • Julkinen palvelu

Pyhtään kunnan jätehuollon palvelutehtävät hoitaa Kymenlaakson Jäte Oy. Palvelutehtäviä ovat mm. saaristoasukkaiden jätehuollon järjestäminen, hyötyjätepisteiden ylläpito, jäteasemapalvelut Heinsuon jäteasemalla ja muut täydentävät palvelut.

Toimi näin

Kaikkien Pyhtäällä sijaitsevien asuinkiinteistöjen tulee liittyä järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Omakotitalojen asukkailla on velvollisuus lajitella erikseen loppujäte ja vaaralliset jätteet. Jälkimmäisiä otetaan vastaan jäteasemilla ja kiertävissä keräyksissä. Loppujätteen keräystä varten on hankittava jäteastia, joita myyvät esimerkiksi rautakaupat, isot marketit ja jätteenkuljetusliikkeet. Sopimus astian tyhjennyksestä tehdään Kymenlaakson Jäte Oy:n kanssa

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Palvelun toteuttaa

Kymenlaakson Jäte Oy

Palvelusta vastaa

Pyhtään kunta
Tekstistä vastaa: Pyhtään kunta
Päivitetty: 15.9.2023